Menu

Biokaasu on uusiutuvaa, ympäristöystävällistä energiaa

Biokaasua on saatavilla liikenteen, teollisuuden, kotitalouksien ja ravintoloiden käyttöön. Se on kustannustehokas tapa siirtyä ympäristöystävälliseen energiaan.

Biokaasun raaka-aineet ovat 100 % kotimaisia ja uusiutuvia. Se soveltuu ilman lisäinvestointeja kaikkiin samoihin käyttökohteisiin kuin maakaasu. Biokaasuun vaihtaminen vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja parantaa myös lähi-ilman laatua, sillä sen palamisessa ei synny lainkaan pienhiukkasia. Biokaasua siirretään jo olemassa olevassa kaasuputkiverkostossa.

Biokaasulle on myönnetty Joutsenmerkki ja liikennebiokaasulle lisäksi Avainlippu-tunnus.

ympäristömerkki

4099 0002 Ympäristömerkitty kaasuseos

 

 

 

Biokaasu ja kiertotalousajattelu 

 

Biokaasun käyttö mahdollistaa asiakkaillemme myös tehokkaan tavan hyödyntää biohajoajan jätteen. Biohajoava jäte kierrätetään Biokaasulaitokselle, jossa siitä tuotetaan uutta energiaa eli biokaasua yrityksen omiin tarpeisiin. Tällä hetkellä kierrätämme muun muassa 100 K-ruokakaupan syömäkelvottoman hävikin uusien Pirkka-tuotteiden energiaksi. Olemme ylpeitä yhteistyöstä edelläkävijä kumppaniemme kanssa.

 

Biokaasumerkki kertoo vastuullisesta valinnasta 

 

Gasumin omistama biokaasumerkki on tuotteisiin tai palveluihin liitettävä tunnus, joka kertoo kuluttajalle vastuullisesta valinnasta. Lue lisää biokaasumerkistä ja tutustu kumppaneihimme www.biokaasumerkki.fi

 

Biokaasu tuotetaan ja käytetään Suomessa

Biokaasun tuotanto tuo investointeja Suomeen; uusia työpaikkoja ja mahdollisuuksia suomalaisen ympäristöteknologian kehittämiselle. Biokaasun tuotantopotentiaali Suomessa on yli 30 % kaasun nykykäytöstä.

Biokaasun tuotanto jäteraaka-aineista:

Kujala, Lahti 
Yhteistyössä LABIO Oy

  • Toiminnassa lokakuusta 2014 lähtien.
  • Biokaasun verkkoonsyöttökapasiteetti on 50 GWh/vuodessa, mikä vastaa 140 linja-auton, 4500 henkilöauton tai 2000 omakotitalon vuosittaista polttoaineenkulutusta.
  • Biokaasun raaka-aineena on kotitalouksien, kaupan ja teollisuuden biojätteitä sekä puhdistamolietteitä Lahden seudulta ja muualta Etelä-Suomesta.

Suomenoja, Espoo 
Yhteistyössä Helsingin Seudun Ympäristöpalvelut

  • Toiminnassa joulukuusta 2012 alkaen.
  • Biokaasun verkkoonsyöttökapasiteetti on 24 GWh/vuodessa, mikä vastaa 64 linja-auton, 2070 henkilöauton tai 920 omakotitalon vuosittaista polttoaineenkulutusta.
  • Suomenojan jätevedenpuhdistamo käsittelee 310 000 asukkaan jätevedet Espoosta, Kauniaisista, Vantaan länsiosista sekä Kirkkonummelta.

Mäkikylä, Kouvola
Yhteistyössä KSS Energia, Kymen Bioenergia

  • Toiminnassa lokakuusta 2011 alkaen.  
  • Biokaasun verkkoonsyöttökapasiteetti on 10 GWh/vuodessa, mikä vastaa 28 linja-auton, 900 henkilöauton tai 400 omakotitalon vuosittaista polttoaineenkulutusta.
  • Raaka-aineina alueen jätevesiliete ja Kymenlaakson alueelta erilliskerättyä biojätettä, lietteitä ja energiakasveja.

 

Biokaasun tuotanto laajenee

Gasum osti helmikuussa 2016 valtakunnallisen Biotehdas-ketjun toiminnan. Nykyiseltä nimeltään Gasum Biotehdas Oy rakentaa ja operoi biokaasulaitoksia tarjoten kunnille ja yrityksille biohajoavan jätteen käsittelypalveluita. Gasum Biotehdas Oy:n biokaasulaitokset sijaitsevat Huittisissa, Kuopiossa, Oulussa ja Honkajoella. Riihimäellä valmistuu uusi laitos kesällä 2016.

Lue lisää: www.biotehdas.fi 

Gasum vahvisti maaliskuussa 2016 myös Biovakka Oy:n siirtymisen osaksi Gasumin biokaasuliiketoimintaa. Gasum Biovakka Oy jalostaa ja tuottaa eloperäisistä raaka-aineista biokaasua ja  lannoitukseen käytettäviä kierrätysravinteita ja mullan raaka-aineita. Biokaasulaitokset sijaitsevat Turussa ja Vehmaalla.

Lue lisää: www.biovakka.fi